sábado, 2 de marzo de 2013

De tot una mica

Millor tard que mai...

El cap de setmana passat, malgrat el silenci d'aquesta setmana, va ser un gran cap de setmana pel grup aquest grup d'entrenament.

El dissabte es va disputar el Campionat de Catalunya Juvenil en P.C. i on participava el Miquel Domènech a la prova on millor es desenvolupa: els 800 metres.

Durant la setmana vam estar parlant per tal de fer desaparèixer els fantasmes que en altres èpoques l'atleta es creava sobre si ser de primer o de segon any, qüestió aquesta que els anys que representava ser de primer, demostrava una mancança d'ambició que feia que la seva qualitat aflorés. Enguany vam parlar per fer-lo fugir d'aquests pensaments.
Dissabte al matí va córrer amb les consignes clares de mantenir-se atent des de la distància pensant en una semifinal que es correria més que a la final i que hi podrien caure cadàvers abans de creuar la línia final. Així va ser i el Miquel va llegir bé la cursa per poder entrar, per temps, dins els classificats per la final de la tarda. Va realitzar uns 800 metres en 2'03".93

A la tarda, la cursa ja havia de ser una altre cosa. Es van produïr nombrosos canvis de posicions, sense que ningú portés clarament el pes de la cursa i tot es va jugar a la darrera volta que el va enganxar un pèl tancat i va provocar uns metres de dubtes que van resultar definitius. Finalment, va assolir una quarta posició final amb un discret temps de 2'05".31.

Amb aquesta cursa finalitza la participació a la pista coberta d'enguany amb el sabor agredolç de no haver pogut fer la mínima pels Campionats d'Espanya. L'any vinent segur que sí s'aconsegueix.

L'endemà, ens va tocar llevar-nos ben d'hora per viatjar cap a la població d'Oropesa de Mar on vam disputar el Campionat d'Espanya de Cros per Clubs amb el Club Atletisme Gavà.

Entre els membres del grup estaven de nou el Miquel Domènech, el Marc Solina i el Guillermo Egea. Tots aquests corredors són de l'any 1997 i aquesta fita dóna peus a que l'any vinent tinguem com objectiu tornar a aconseguir aquesta qualificació novament.

El resultat va ser una 33ª posició d'un total de 53 equips presents a la cita i on, el Miquel Domènech (140è amb 22'42"), el Marc Solina (154è amb 22'58") i el Guillermo Egea (204è amb 23'55"). Dins de Catalunya, ens vam classificar en 4a posició, el que millora el 6è que ho vam fer al cros de Mataró i que ens va donar l'oportunitat d'estar a Oropesa.

Esperem que aquesta experiència esperoni més a tots els membres del club per fer-los veure tot allò que intento inculcar durant els entrenaments i és que són un grup on hi ha una òptima qualitat per assolir fites més altes, però que només manca la qüestió de creure-s'ho per fer-ho possible. Segur que això serà un pas més.

Ara toca descansar una mica. Unes setmanes de baixar volum i intensitat previ a intentar aconseguir ser present als campionats de l'aire lliure, tant als de Catalunya com als d'Espanya.

Bé, i falta una altre menció per un altre atleta del grup que, en silenci, i sortint d'una lesió a tornat a trepitjar el tartà de nou a Sabadell, aquest cop per competir també als 800 metres, però aquest cop al Campionat de Catalunya de Veterans. No ha tingut un hivern molt lluit degut a que les lesions no l'han deixat entrenar-se gaire però aquest fet no ha aconseguit deixar-lo fóra d'un dels seus objectius de la temporada. Estic parlant del César Rodríguez, que competeix a la categoria M-35 i va aconseguir fer un setè lloc en aquesta complicada prova, amb un temps de 2'20".00. Aquest atleta, en quant pugui enllaçar més els entrenaments segur que serà capaç de baixar substancialment aquest temps. Ara, ja mira cap a l'aire lliure i pensant també en el nacional. A veure com se'ns dóna la temporada a partir d'ara.

Espero que la propera vegada que tornin a trobar-nos amb competicions, pugui actualitzar aquest bloc amb una mica més de celeritat.