lunes, 18 de junio de 2012

Tutti-fruti al Campionat de Catalunya


La temporada ja està arribant al seu final. Poques competicions ens queden ja per disputar encara que no són menys importants, més aviat al contrari: encara algún campionat autonòmic (el juvenil i el promesa) i un parell de nacionals (el cadet i el veterà).

Aquest cap de setmana, com a postre important, s'ha disputat a Vic el Campionat de Catalunya Cadet on quatre membres del grup han pres part.

El Miquel Domènech (CAG), ha competit a la prova on es desenvolupa amb millor prestació, que no és una altre que els 600m.llisos. Sempre mirant el seu duel particular per tal d'intentar fer-se amb el títol, però no va poder passar d'un meritori sots-campionat amb una marca de 1'28".81 (MMP). L'atleta que aconsegueix una millor marca en un Campionat ja pot estar segur que ho ha donat tot. Ara a mirar la cita de Castelló per intentar millorar encara una mica més.



Un altre atleta que hi va prendre part, aquest doblement va ser el Guillermo Egea (CAG), que ho va fer tant els 1500m.obstacles, com al salt amb perxa. Els 1500m.obstacles va quedar en una meritòria 8a posició amb una marca de 5'16".64 que tenint en compte la calor que va fer a l'hora de la prova, no es podria a aspirar a una millor marca. Amb la perxa, acabà en 12a posició fent un salt de 2,65m. després de tenir que lluitar contra un aire que li descentrava el talonament i que ens va fer bullir el cap durant tota la competició.



També hi van estar a la pista vigatana, la Marta Riquelme (CAG) a la prova dels 300m.llisos on a les semifinals va aturar el cronòmetre en 43".95 (MMP) passant a la final de forma directa. A la final, no prou recuperada de l'esforç realitzat a primera hora de la tarda, no va poder passar de la 8a posició amb un temps de 45".52.


Finalment, la Irene Vilà (CAG) va estar a la final de javelina on la seva participació no va ser gaire afortunada i no va poder fer més que una marca de 20,81 metres.

jueves, 14 de junio de 2012

Els veterans amb un podi


Aquest diumenge es va disputar a la pista de Calella, els campionats de Catalunya de Veterans on van participar dos membres del grup, en diferents proves.

Primerament va saltar al tartà el Moisés Fernández (CAG), que després de molts anys fóra de les pistes torna a estar il·lusionat per aquest tipus d'encontres. Malgrat els problemes d'edat, temps d'inactivitat, sobrepès i les obligacions familiars comporten va preferir participar a la prova dels 400 metres amb un temps d'una dignitat fóra de qualsevol dubte. Va recórrer la volta en 1'03".75 (MMP) finalitzant en sisena posició final dins la categoria M-45. Una nova fita per anar creant més entrenaments i esperances amb la vista posada a competicions futures.


A darrera hora de la tarda, també sortí a la pista el David Berrocal (AEM), un d'aquells atletes fidels a l'entrenador, dels que et segueix com si d'un gurú siguéssis, creu en tú. Fa més d'una dècada que està a les meves ordres i ara, després d'un parell de temporades una mica 'out of order' ha tornat amb la força habitual i amb les ganes de sempre. Va participar a la prova dels 5000 metres llisos. Aquest hivern ha aconseguit unes marques prou remarcables als 3km i amb el cap posat al Campionat d'Espanya d'Águilas que es disputarà d'aquí a tres setmanes. No va ser la seva millor prova d'aquesta distància aquesta temporada, i va aturar el cronòmetre en 18'15".46 notant la calor i els problemes musculars que ha estat arrossegant les setmanes passades. El resultat final va ser pujar al podi en tercer lloc de la categoria M-35 que reforça el sacrifici fet durant aquests mesos.

Moltes felicitats companys!!!

jueves, 7 de junio de 2012

Un Campmany molt possitiu


Ahir diversos membres del grup vam voler estar per Serrahima a la segona jornada del Criterium Josep Campmany. Tots anavem allà amb il·lusions diverses. Tots vam poder sortir amb un somriure dins nostre. I tots amb una MM.

El primer en saltar a la pista va ser el Marc Masip (CAG), un atleta que aquesta temporada ha tingut totes les lesions i molèsties que es podien tenir i que l'han truncat el fantàstic inici de temporada que estava fent. Un any, de totes formes, on la sel·lectivitat li estava fent ombra i també amenaçava amb irregularitzar el ritmes d'entrenaments. Després de tot aquest període d'irregularitats, el Marc ha reaparegut sobre el tartà en uns 800 metres i on ha fet una marca de 2'19".58 (MMT). Certament, i com era d'esperar, no és una gran marca per ell, però el possitiu d'ella és tornar a estar sobre el tartà i començar a tenir un punt de referència sobre el qual treballar, desitjant que la propera temporada sigui més profitosa i tinguem més sort amb les lesions per poder entrenar amb la regularitat desitjada.

L'Elena sempre lluitant

Després ha sigut el moment dels 5000 metres en les cames de la voluntariosa Elena Villanueva (CAG). L'Elena és una atleta que viu l'atletisme com una atleta d'èlit, una atleta que mai diu que no a tots els requeriments del seu entrenador i que és capaç de sacrificar-se per l'entrenament i que somia en rebaixar sempre les seves marques. Aquesta temporada ha aconseguit millorar el seu nivell i la seva capacitat competitiva justament en el moment que ha saltat a la categoria juvenil. A la prova de Serrahima, es va formar un triplet genial per córrer uns quants quilòmetres amb elles i que ha servit per fer una millor marca personal: 21'15".66 (MMP). Malgrat que només ha estat capaç de reduir el seu temps en tres segons, indica que el seu nivell queda consolidat. Ànims Elena, que segur que amb la teva il·lusió i capacitat de sacrifici, seguiràs endavant. Molta sort en el proper Campionat de Catalunya Juvenil i del que prepararàs amb les ganes de sempre


Després, al 5000 metres masculins, tres hem estat els participants: l'Irving Motto, el Santiago Pereda i un servidor, Sergi Sierra.

L'Irving Motto (CAG) buscava la marca mínima que li donaria la participació segura al Campionat de Catalunya Promesa, però s'ha quedat a set segons d'aquesta: 18'07".77 (MMP). Haurà d'esperar a les inscripcions per confirmar la seva participació. El Santiago Pereda (CAG) ha participat per primer cop en una prova de pista amb un resultat excepcional: 19'23".56 (MMP). A partir de l'agost ja tornarà a ser un veterà més lluitant en les proves 'pisteres' però de moment comença la seva formació atlètica i ja està llançat rebaixant els seus temps en distàncies curtes, el que segur que li donarà millor bagatge tant per les proves de pista, com per les de ruta.

En el meu cas, aquesta ha sigut la meva primera competició de la temporada, després d'haver resetejat les meves marques i on a partir d'ara toca tornar a fer-ne de noves amb els diferents nivells d'entrenament que les qüestions físiques i personals em permetin. De moment, m'he iniciat amb un 18'59".57 (MMT) del que segur l'any vinent intentaré rebaixar sense cap mena d'escrúpol.

Ara, tot aquest grup seguirà entrenant durant aquest mes de juny per millorar al màxim i rendir dins els nostres Campionats de Catalunya, abans de l'obligat descans del juliol, i on esperem recuperar els nostres cosos i ments per encarar la propera temporada.